RING OSS - 08-465 026 48

Helikoptertaxi

RING OSS - 08-465 026 48

Helikopter

Vi har olika typer av helikoptrar, här är en blå helikoptertaxi.

Vi är det naturliga valet när du önskar transport med helikopter! Vi finns här för dig, oavsett ändamål. 

Kontakta oss – vi erbjuder både arrangörer och privatpersoner helikoptertaxi.

Helikoptrar och utrustning

Våra helikoptrar är maximalt utrustade för att hålla en hög säkerhet vid samtliga uppdrag vi åtar oss. För oss är det viktigt att värna om våra kunder. Därför värderar vi förstklassig kvalitet såväl som säkerhet högt. 

Samtliga av våra helikoptrar är försedda med:

  • Fyrpunktsbälten för uppdrag på låg flyghöjd.
  • Nödflottörer för flygning över vatten.
  • Säcktankar för motverkning av brand. 

Detta utöver de mest självklara av saker som nödsändare, nödmaterial för första hjälpen, brandsläckare såväl som tillgång till hjälm, flytväst, flamsäker flygoverall och överlevnadsdräkt. 

Helikopterflotta 

Vi opererar med en modern och flexibel helikopterflotta av flerbladiga turbinhelikoptrar vilka är certifierade med striktare säkerhetskrav än äldre helikoptersmodeller. Eftersom turbiner drivs med Jet A1 är dessutom brandrisken vid en olycka, betydligt mindre än hos kolvmotordrivna helikoptrar som drivs med lättantändlig bensin.

Vår flotta består av dessa modeller:

  • EC120 / H120
  • AS350 / H125

Klassens bästa sikt

EC120 / H120 är en av världens tystaste och mest miljövänliga helikoptrar. Den är därmed perfekt till både inspektionsflygningar som personbefordran. Kabinen är rymlig och luftig, med modern inredning och stort baggageutrymme. För att inte tala om klassens bästa sikt! Den har dessutom säker konstruktion med energiabsorberande stolar, landningsställ och bränsletankar.